Over Edwin

Momenteel ben ik 25 jaar en woon in Leimuiden. Na mijn opleiding Bedrijfskundige Informatica ben ik ruim een jaar als ECM Consultant actief geweest bij KBenP. Sinds augustus 2010 ben ik weer terug als Consultant bij Sogeti. Al geruime tijd volg ik alle ontwikkelingen op het gebied van ECM, maar vooral veel breder dan dat. Met name “Het nieuwe werken” is een onderwerp waarin ik de laatste tijd erg actief mee bezig ben. Niet alleen in de praktijk maar ook de ontwikkelingen volg in nauw, er zijn voor mij nog veel vragen waar ik een antwoord op zoek.

Opleiding

Mijn hoogst genoten opleiding is Bedrijfskundige Informatica aan de Haagse Hogeschool. Voorafgaand aan deze opleiding heb ik de MBO opleiding ICT Beheerder gedaan aan de ID College in Alphen aan den Rijn. Tijdens de studie Bedrijfskundige Informatica ging mijn interesse steeds meer uit naar Knowledge Management, dit begon vooral bij mijn eerste stage bij Unisys. Later, tijdens mijn afstuderen, is deze interesse verder ontwikkeld door mijn onderzoek naar Enterprise Social Network bij Sogeti. Dit onderzoek bestond uit een marktscan, een bureauonderzoek en een pilot.

KBenP

kbenp.gifIk ben van maart 2009 t/m augustus 2010 werkzaam geweest bij Koenen Baak en Partners, kortweg KBenP. Ik ben voornamelijk betrokken bij projecten uit de afdelingen ECM & Search en Organistatie & Informatie. Een korte tijd ben  ik ook ingezet als docent voor de afdeling academie, ik gaf daarin vooral les in digitaliseringsprojecten waarin ECM een grote rol speelt.

Sogeti

sogeti_logoMijn nieuwe uitdaging vond ik vanaf augustus 2010 weer bij Sogeti, ook weer bij dezelfde afdeling als mijn afstudeerstage, namelijk Distributed Software Engineering (afgekort DSE). Binnen het team van Portals & CMS krijg ik de functietitel “Functioneel ECM Engineer” mee. In de praktijk hoop (en verwacht) ik mij voornamelijk te richten op de toepassing van innovaties binnen organisaties, denk bijvoorbeeld aan Enterprise 2.0. Een aantal zaken weet ik met deze stap zeker uit ervaring tijdens mijn stage periode, de basis is goed en ik ben zelf voor een groot deel verantwoordelijk voor mijn pad.

Social

Ik ben op veel verschillende social media sites te vinden, maar op de onderstaande sites ben ik het meest actief:

LinkedIn: Edwinvdg
Twitter: @Edwinvdg
Facebook: edwinvdg
Google: edwin.vdgeest