CyanogenMod, mijn eerste android root ervaringen

Na het slechte nieuws van vorige week, besloot ik om mijn HTC Desire te rooten en CyanogenMod er op te zeten. Ondanks dat HTC later weer terugdraaide en alsnog een update wilde uitbrengen. Nu wilde ik doorzetten, de wonderenwereld van de rooted devices ontdekken. Ik heb de Desire inmiddels een jaar en het is tijd om nieuw leven in te blazen.

Het rooten was zo gepiept, de installatie van de Rom erna was wat lastiger. Maar met de hulp van een goede handleiding en wat videos is het helemaal gelukt.

Eindelijk screenshots in android

Voor mij een groot gemis in de standaard HTC Sense rom was bet ontbreken van een screenshot mogelijkheid. Met de app “Shoot me” en de benodigde root rechten kan ik nu screenshots on-the-fly produceren.

Screenshot van mijn huidige homescreen, hij is nog wel flink aan verandering onderhevig.

User interface

Vergeleken met android 2.2 (met htc sense) gaan we weer een stap vooruit. Beter toetsenbord, snellere reactie, een  stabieler gevoel en simpelweg mooier uiterlijk. Allemaal onderdelen die voor een betere ervaring zorgen.
Ook de foto gallerij vind ik schitterend, zoals je hieronder kunt zien.

Batterijduur

Of het een placebo effect is weet ik niet maar hij lijkt zeker langer mee te gaan. Ongetwijfeld omdat al die standaard apps van HTC niet meegeleverd zijn. De schone installatie zal daar ook wel mee te maken hebben. Maar toch is het een vooruitgang.

Conclusie

Top! Geen spijt van deze upgrade, ik ben niet meer afhankelijk van HTC tot ze eens een update uitbrengen. De ontwikkelingen gaan veel sneller. Maar ook Cyanogen  heeft een stabiele en een testlijn, je zelf kiezen hoe betrouwbaar hij moet zijn. Overigens is deze post grotendeels op de HTC Desire zelf geschreven.

Nu ik de CyanogenMod heb geïnstalleerd ben ik wel op zoek naar verdere aanpassingen en wat ik nog meer uit m’n Desire kan halen. Hebben jullie nog tips?